خانه زیست بوم صنایع خلاق و نوآور تکنیک‌های کسب و کار در هنر عکاسی

تکنیک‌های کسب و کار در هنر عکاسی

از ادمین

عکاسی یک هنر و مهارت پرکاربرد است که افراد زیادی برای کارهای مختلف به آن نیاز دارند. اگر در این زمینه مهارت داشته باشید خیلی راحت می‌توانید یک درآمد خوبی از این راه داشته باشید. در ادامه به شما می‌گوییم که چطور از عکاسی درآمد خوبی کسب کنید.

یک دوربین عکاسی حرفه‌ای یا اصلا یک تلفن همراه با دوربین مناسب، به علاوه کمی مهارت در گرفتن عکس‌های جذاب و زیبا؛ این تمامی چیزی است که برای ورود به دنیای کسب و کار و کسب درآمد از عکاسی نیاز دارید.

در واقع اگر این 2 پیش‌نیاز را دارید، باید بدانید که دنیایی از ایده‌ها برای کسب درآمد در مقابل‌تان وجود دارد.

1_ عکاس شخصی پیج اینستاگرام شوید!

اولین ایده، این است که به عکاس شخصی برای پیج اینستاگرام تبدیل شوید. اگر دقت کرده باشید امروز برای مخاطبان کیفیت تصاویری که در اینستاگرام از خودشان به اشتراک می‌گذارند اهمیت زیادی پیدا کرده. تا جایی‌که بسیاری از آنها حتی حاضرند برای داشتن عکس‌های جذاب، به کلاس‌های عکاسی بروند!

در همین شرایط خیلی‌ها هم ترجیح می‌دهند هر از گاهی به سراغ یک عکاس رفته و در یک محیط تاریخی، طبیعی یا جذاب، از خودشان چند عکس مناسب اینستاگرام بگیرند. در حال حاضر امروز به ازای هر عکس یا اصطلاحا شات، عکاس چیزی بین 10 الی چند 100 هزار تومان دستمزد می‌گیرد. البته علاوه بر عکاسی، اصولا عکاس کار ویرایش عکس را هم انجام می‌دهد.

2_ عکاسی را آموزش بدهید

اجازه بدهید یک حساب سرانگشتی داشته باشیم؛ تصور کنید یک دوره آموزش عکاسی 10 روزه برگزار می‌کنید و شهریه‌اش را در بدترین حالت، 700 هزار تومان می‌گذارید.

در ادامه به هزار سختی، صرفا می‌توانید بعد از 1 ماه تبلیغات، 10 نفر شرکت‌کننده پیدا کنید. اگر فرض کنیم هر جلسه 2 ساعت زمان می‌برد و 1 میلیون تومان هم برای تبلیغات خرج کرده‌اید، در نهایت به ازای 20 ساعت زمان‌تان، 6 میلیون درآمد داشته‌اید! حالا اگر کمی فکرتان بزرگ‌تر باشد و با طراحی سایت به فروش دوره‌های آنلاین و غیر حضوری مشغول شوید که خب قطعا درآمدتان به شدت بیشتر می‌شود.

3_ یک فروشگاه وسایل عکاسی راه بیندازید!

اگر یک عکاس حرفه‌ای هستید یا قرار است در آینده به آن تبدیل شوید، خب قطعا اطلاعات‌تان در مورد محصولات و لوازم جانبی این حوزه، بیشتر از فروشندگان عادی خواهد بود. این یعنی می‌توانید با ارائه اطلاعات ارزشمند، نقدهای واقعی، راهنمایی‌ها و… مخاطبان را به بهترین شکل ممکن راهنمایی کنید.

در این شرایط قطعا مخاطبان زیادی به خاطر اطلاعاتی که دارید، ترجیح می‌دهند به شما اعتماد کرده و از خودتان محصولات‌شان را بخرند. بنابراین می‌توانید هم با راه اندازی پیج اینستاگرام و انتشار پست آموزشی و هم راه اندازی فروشگاه اینترنتی و انتشار مقالات، مخاطبان را جذب کرده و محصولات را به آنها بفروشید.

4_ نمایشگاه بزنید!

البته این ایده کسب و کار عکاسی به درد همه نمی‌خورد اما در هر حال برای اینکه بدانید چنین روشی هم برای کسب درآمد وجود دارد، بعد از مدتی فعالیت و شناخته‌ شدن میان مخاطبان حوزه هنر، می‌توانید با راه اندازی یک نمایشگاه از آثار خودتان کسب درآمد کنید.

مخصوصا اگر زمینه کاری‌تان خاص باشد، مثلا عکاسی بافت فرسوده یا نوستالژی، احتمال اینکه بتوانید مخاطبان بیشتری را به نمایشگاه جذب کرده و حتی محصولات‌تان را بفروشید، بالا می‌رود. جالب است بدانید امروز خیلی از عکاسان صرفا برای ایجاد رابطه و «برندسازی شخصی» اقدام به برگزاری نمایشگاه کرده و عملا حساب خاصی روی درآمد مستقیمش نمی‌کنند!

5_ فروش عکس در سایت‌های مخصوص

متاسفانه در ایران هنوز به دلیل عدم احترام به قوانین کپی رایت، خیلی فرهنگ خرید عکس و فوتیج‌های ویدیویی و آهنگ، جا نیوفتاده. اما در مقابل در کشورهای اروپایی و آمریکایی سایت‌هایی هستند که عکاسان و دیگر تولید کنندگان محتوا از طریق‌شان به درآمد بالایی رسیده‌اند.

مثلا در حوزه عکاسی، ShutterStock ، iStock و BigStock جزو برترین سایت‌ها برای فروش عکس هستند و شما هم می‌توانید تصاویری که گرفته‌اید را در آنها برای فروش قرار بدهید. البته دقت کنید، در بعضی از این سایت‌ها روزانه بیشتر از 100 هزار عکس آپلود می‌شود، بنابراین برای دیده شدن و کسب درآمد باید عکس‌های جذاب و باکیفیتی بسازید.

6_ بلاگر عکاسی شوید!

اگر دقت کنید این روزها در اینستاگرام ما بلاگر همه چیز داریم! از بلاگر تکنولوژی گرفته تا بلاگر بازی جنگ‌های صلیبی! در این بین بعضی‌ها هم به بلاگر حوزه دوربین یا حوزه عکاسی تبدیل شده‌اند. روند فعالیت این دوستان به این شکل است که هر روز پست و استوری‌هایی در مورد خرید دوربین، اصول عکاسی، ژست گرفتن، تکنیک‌ها، مقایسه‌ها و… منتشر کرده و همینطور زندگی‌شان به عنوان یک عکاس را به نمایش می‌گذارند.

مثلا اینکه {امروز به فلان نقطه شهر رفته و در حال عکاسی از سوژه‌ها هستم.} به این ترتیب مخاطبان علاقه‌مند، شما را دنبال کرده و در ادامه می‌توانید از تبلیغ فروشگاه‌های اینترنتی، فروش محصولات شخصی، فروش عکس، همکاری در فروش و… به درآمد برسید.

7_ تور عکاسی راه بیندازید!

به نظر من این یکی از بهترین ایده‌ها برای کسب درآمد از عکاسی است! در این ایده شما به عنوان یک عکاس، عهده‌دار یک سفر شده و بقیه علاقه‌مندان را به محلی می‌برید که مناسب عکاسی است. ممکن است هدف این تور آموزش عملی عکاسی به افراد بوده و امکان هم دارد هدف صرفا یک تفریح کوچک و عکس‌برداری باشد.

در هر حال مهم اینجاست که شما در ازای هماهنگی‌ها، عهده‌دار شدن مسئولیت و دیگر سختی‌ها، از هر نفر هزینه‌ای را دریافت می‌کنید و خب بخشی از این پول، دقیقا سود و دستمزد شما خواهد بود. البته اگر خیلی در این زمینه اعتماد به نفس نداشته یا اصلا آشنایی ندارید، می‌توانید برای دفعات اول با یک شرکت گردشگری همکاری کنید تا بخش زیادی از بار مسئولیت را از روی دوش‌تان بردارند.

8_ عکاس کسب و کار شوید!

یکی دیگر از بهترین ایده‌ها برای پول در آوردن از عکاسی، تبدیل شدن به عکاس کسب و کار است. در این ایده، شما وظیفه عکس‌برداری از محصولات و خدمات یک کسب و کار را بر عهده می‌گیرید.

مثلا عکاس غذا در یک آموزشگاه آشپزی می‌شوید، عکاسی محصولات یک فروشگاه لوازم خانگی را انجام می‌دهید و… . درآمد این نوع عکاسی هم می‌تواند به‌شکل پروژه‌ای باشد و هم دستمزد مشخص به ازای هر عکس.

9_ عکاسی را با طراحی سایت ترکیب کنید!

با توجه به اینکه پرتال یک کسب و کار در زمینه طراحی سایت است، طبق تجربه می‌توانم به شما بگویم همین حالا در میان کسب و کارهای سنتی اطراف‌تان، بسیاری از مدیران کسب و کار هستند که صرفا به دنبال یک پیشنهاد خوب می‌گردند تا بتوانند سایت‌شان را طراحی کنند!

حالا اگر کمی خلاق باشید، می‌توانید با یک پیشنهاد جذاب هم از طراحی سایت به درآمد برسید، هم از عکاسی! مثلا به مدیر کسب و کار بگویید حاضرید سایت‌شان را طراحی کرده و از خدمات و محصولات‌شان هم عکس بگیرید و به مدت 1 سال هم سایت را پشتیبانی کنید.

نکته مهم اینجاست که برای این کار اصلا شما نیاز به دانستن علم طراحی سایت ندارید چون سایت ساز پرتال می‌تواند بدون نیاز به هیچ پیش‌زمینه‌ای، سایت مورد نظر را به شما بدهد. در ضمن پرتال در ازای همکاری در فروش سایت، پورسانتی هم برای‌تان در نظر می‌گیرد!

10_ عکاسی را با مدیریت اینستاگرام ترکیب کنید!

جالب است بدانید امروز بسیاری از عکاسان در کنار عکاسی، از مدیریت پیج اینستاگرام هم درآمد دارند. در واقع آنها متوجه شده‌اند که این روزها بیزینس‌ها به خدمات عکاسی و مدیریت پیج با هم نیازمندند. به همین دلیل این 2 خدمت را با هم ارائه کرده و پول خوبی از این راه در می‌آورند.

اگر عکاسی بلدید، می‌دانید چطور با فتوشاپ کار کنید و یک آشنایی مبتدی با نرم افزارهای ساخت ویدیو دارید، صرفا کافی است کمی هم در مورد «بازاریابی در اینستاگرام» تحقیق کنید. بعد از این می‌توانید به سراغ بازار رفته و به درآمد برسید.

11_ عکس دلخواه را روی محصول دلخواه چاپ کنید!

باز هم یک ایده جذاب کسب درآمد از عکاسی در اینترنت! این ایده در کشورهای اروپایی مدت زیادی است اجرا شده و در ایران عمر کمی دارد. در آن، باید ابتدا یک سایت طراحی کرده و تعدادی از عکس‌های خودتان یا عکس‌های جذاب برای مخاطبان، مثلا عکس سوپرمن، عکس فلان بازیگر و… را قرار بدهید.

بعد از این، تعدادی محصول را انتخاب می‌کنید، مثلا تیشرت، ماگ، کلاه و… . حالا مشتریان شما می‌توانند عکس دلخواه‌شان را روی محصول دلخواه سفارش بدهند و شما هم آنها را چاپ کرده و برای‌شان ارسال کنید.

نکته: برای راه اندازی این کسب و کار صرفا به یک سایت نیاز دارید! چون برای چاپ عکس روی محصولات می‌توانید از روش «دراپ شیپینگ» جلو رفته و از کسب و کارهای فعال در این زمینه کمک بگیرید.

12_ یک پیج اینستاگرامِ عکس‌های خاص راه اندازی کنید!

اگر انسان خلاقی هستید و ایده‌های خاصی به ذهن‌تان می‌رسد، شاید راه اندازی یک پیج اینستاگرام عکس‌های خاص، بتواند شما را به پول زیادی برساند. مثلا پیجی که در آن صرفا تصاویر بچه‌های خیلی ناز را منتشر می‌کنید، پیجی برای انتشار تصاویر نوستالژی یا اصلا خانه‌های قدیمی! برای شروع صرفا به یک ایده خاص و البته همه‌پسند نیاز دارید.

13_ روی مسابقات عکاسی حساب کنید

نه به عنوان یک ایده اصلی برای کسب درآمد، اما به عنوان یک راهکار جانبی و کوچک می‌توانید روی آن حساب کنید. در واقع امروز چه در داخل و چه در خارج از کشور، مسابقات عکاسی برگزار شده که در آن به برگزیدگان هدایای نفیس و ارزشمندی ارائه می‌شود. شاید شما هم بتوانید یکی از این برندگان بااستعداد باشید. البته در این مسابقات اگر برنده هم نشوید، ارتباطاتی به دست می‌آورید که در آینده به کسب درآمد بیشترتان کمک می‌کند.

14_ عکاس آتلیه شوید

شما، هم می‌توانید به عنوان یک عکاس آتلیه فعالیت کرده و به آتلیه‌ها خدمات‌رسانی کنید، هم اینکه خودتان با اجاره باغ و محل‌های مناسب عکاسی، به یک عکاس آتلیه تبدیل شوید. در این روش نیاز نیست حتما آتلیه داشته باشید. در مقابل به خاطر کاهش هزینه‌های‌تان، می‌توانید قیمت خدمات‌تان را پایین بیاورید.

15_ عکاس گردشگری شوید

عکاسان گردشگری دو دسته هستند. دسته اول آنهایی که خودشان به مکان‌های گردشگری رفته و عکس می‌گیرند تا عکس‌ها را بفروشند یا به کمک‌شان مخاطبان اینستاگرام‌شان را افزایش بدهند. دسته دوم اما آنهایی هستند که در مکان‌های گردشگری تاریخی و طبیعی فعالیت می‌کنند. این عزیزان در ازای دریافت هزینه، از گردشگران داخلی و خارجی عکس‌ می‌گیرند.

16_ عکاس مدارس شوید

همین حالا اگر بتوانید 10 مدرسه و 10 مهد کودک را به مشتریان دائم عکاسی تبدیل کنید، عملا خیال‌تان بابت بخش زیادی از درآمدتان راحت خواهد بود. در واقع مدارس برای اردوها، جشن‌ها، رویدادها و… نیاز به عکاسی از دانش‌آموزان دارند و شما به عنوان یک عکاس حرفه‌ای و با ارائه قیمت منصفانه، می‌توانید گزینه مناسبی برای‌شان باشید.

17_ دستیار شوید

در آخر اگر نخواستید از هیچ کدام از ایده‌های بالا درآمد کسب کنید، اگر دوست داشتید به عنوان یک دستیار عکاس فعالیت‌تان را شروع کنید. در واقع خیلی از عکاسان هستند که به دلیل شلوغ بودن و داشتن پروژه‌های زیاد، دوست دارند با عکاسان تازه‌کار همکاری کرده و دستمزد مناسبی هم به آنها بدهند.

«مرکز نوآوری اجتماعی و توسعه کسب و کار» (پویش شهر 13) نخستین مجموعه جامع صنایع خلاق در شبکه کارآفرینی شهرداری تهران با محوریت اشتغال آفرینی و تسهیل فرایندهای کسب و کارهای خلاق و نوآور است که به ارائه امکانات متنوع سخت افزاری، زیرساختی و تجهیزاتی و همچنین امکانات نرم افزاری متنوع همچون خدمات شتابدهی و توسعه و تسهیل کسب و کار در 12 حوزه اصلی صنایع خلاق و نوآور می پردازد و ناظر به تمامی حوزه‌های صنایع خلاق 12 استارتاپ-لانچر و 4 سکوی تخصصی به عنوان پشتوانه شتابدهی کسب و کارها را ایجاد نموده است.

استارتاپ «هنرینو» به عنوان لانچر و شتاب دهنده کسب و کارهای حوزه گرافیک، انیمیشن، مولتی مدیا، تدوین، عکاسی، دیزاین، هنرهای تجسمی، موسیقی انواع هنرهای دیجیتال، ارائه دهنده خدمات متنوع و متعددی به تمامی علاقه مندان، ایده پردازان و فعال این حوزه است تا آنها بتوانند کسب و کار خود را شکل دهند و در مسیر توسعه و تجاری سازی گام بردارند.

استارتاپ هنرینو در حوزه های زیر از کسب و کارها و علاقه مندان به راه اندازی کسب و کار حمایت میکند:

  • گرافیک
  • انیمیشن
  • مولتی مدیا
  • عکاسی
  • تدوین
  • دیزاین
  • تجسمی
  • موسیقی
  • هنرهای دیجیتال

از جمله خدمات استارتاپ هنرینو عبارتند از:

1- فضای کار (به صورت اختصاصی و اشتراکی)

2- سالن جلسات

3- سالن همایش ها و برنامه ها

4- فضای نمایشگاهی

5- فضای فروشگاهی برای عرضه و فروش محصول

6- کافه نوآوری (ویژه انواع دورهمی ها و مراسمات و برنامه ها)

7- لوکیشن و استودیوی ضبط و تولید محتوای تصویری و چندرسانه ای

8- ارائه خدمات تخصصی تحقیقات بازار

9- ارائه خدمات ایده پردازی و برندینگ

10- ارائه خدمات آموزشی (برگزاری انواع ورک شاپ، کارگاه آموزشی و دوره های آموزشی موردنیاز افراد و کسب و کارها)

11- ارائه خدمات منتورینگ و راهبری کسب و کارها

12- ارائه خدمات تسهلیگری برای تولید محصول

13- ارائه خدمات بازاریابی، فروش و کمپینهای تبلیغاتی

استارتاپ هنرینو منتظر شماست:

www.hanarinno.ir

با افتخار در خدمت تمامی فعالان فرهنگی، هنری، اجتماعی، رسانه‌ای و علاقه مندان به راه اندازی کسب و کارهای خلاق و نوآور هستیم:

تهران، خیابان نیروی هوایی، مسیل منوچهری، خیابان مستوفی بصیر، خیابان باستانی، جنب ایستگاه متروی کلاهدوز

شماره تماس 28424397

Related Posts

دیدگاه بگذارید